Friday, 2 September 2011

kisahku dan perjalanan..

salam semua, alhamdulilah tahun ni..dapat beraya di Johor (kampung halaman yang sudeehh lama aku x jengguk..kalo x raya harapan la ye nak pergi sana...)

raya ke-2 bermulalah perjalanan aku ke kawasan tanah tumpah bonda dan ayahdaku..johor.
sebagai anak lelaki ke2 yang masih bujang trang tang tang..makanya sudah menjadi tanggungjawab kaki ku untuk menekan pedal kereta auto untuk ke kampung halaman bonda dan ayahdaku. dengan membawa muatan selama 5 orang, aku, abah, mak, akak n adik perempuan aku.

rancangan awal mak aku nak bertolak awal2 pagi..(paling lewat pun kul 9 dah berlepas)..biasa la kan, peranan suara mak aku supaya semua orang bersiap sedia..(kalau tak disuruh..x dibuat..hehehhe)..tapi mak, jangan risau..anak bujang mak ni dah get ready pun..last2 mak aku pulak yang lambat dan siap kena patah balik sebab cermin mata mak aku teringgal...kannnnn....(kannn...sapa yang lambat agaknya ye..hehehhe)

adik beradik aku yg lain tak join balik sekali, adik lelaki aku x dapat cuti..(hambik ko nangis di pagi raya..hahhaha), abng aku n keluagra turn depa nak beraya di rumah akak ipar aku (ikut giliran ye), akak sulung aku pun sama..turn beraya di rumah abang ipar aku kat johor(tapi jangan risau kita akan ketemu deh di sana)

alhamdulilah perjalanan pergi berjalan dengan lanacar (tak bersesak nak pergi..tak menempuh keazaban lalu lintas)..aku cam biasa akan bawa kereta di sebelah lane paling kanan..cuma sekali dua je..terpaksa ke tengah sebab kereta belakang dah mnyondol2..(nak berlagak sbb bawa laju..hahhahaha..kalau ada saman pasni..memang padan ngn muka aku..harap2 tak kena)

first hentian R&R aku ialah Seremban.tujuannya nak bersarapan..sebab aku tak sempat nak makan pagi2..nak cepatlah katakan...sarapan dan rehat..makanya aku menerus perjalanan..terus menuju ke destinasi..hoohooo..puncak cinta tertinggi hoohoo..(nyanyi lagu siti..hehehe)

kul 1 baru sampai ke kampung abang ipar aku..dan terus beraya di johor sehingga malamnya..(memang raya sakanlah...)
kawasan R&R seremban..kawasan parking belakang..depan dah penuh sesak


sempatlah nak pose jap...


jambatan unik kat muar..tapi ni bukan jambatan kat pekan muar tu ye..nama jambatan ni aku tak tau


motiffff nak tunjuk gambar ni...hehehe

2 comments:

sunz sulaiman said...

Wah sama la kiter lalu jambatan yang sama.. kat Muar rumah mak sedara Daud Saleh.. Bestkan.. Rajin nyer kamooooo edit gambar..=)

macam ku kata said...

heheheh..ni nama nye jamabtan appa ek suria....tak tau pulak mak sedra daud di muar...ntah2 sedara la kita yee..;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...