Saturday, 15 October 2011

bila tangan melukis...cantik...

salam semua..cantik2kan gambar lukisan kat bawah ni..kagum dengan pelukis ni..jd real.
aku pun sebenarnya minat sangat2 dalm bab melukis. kalau dulu masa sekolah, penuh buku dengan lukisan..tak cukup buku, atas meja pun habis diconteng..nak buat camne, sbb tangan ni memng tak boleh nak berhenti melukis.
sekarag ni pulak, bila kerja, tengah meeting or kursus..bila dah tahap bosan, aku pun akan tetap dengan hobi aku..melukis atas helain kertas meeting...hehehhe
insyaAllah..nnti aku akan tunjukkan pula hasil lukisan aku..hehehehe..walaupun tak secantik lukisan kalian or pelukis di bawah ni..tp tetap nak tunjuk gak..hehehhe...
tungguuuuuuu!!!


boleh terus hubungi di sini : riefra2@yahoo.com

Wednesday, 12 October 2011

jojie (kakak Ella) bertudung..alhamdulilah

seiapa kata kalau mengenakan hijab akan menghalang kecantikkan seorang wanita?kecantikkan semakin terserlah dengan sendirinya jika perintah Allah dipatuhi..
tahniah buat kakak Ella..jojie..semoga terus istiqomah...;-)


♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..


PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


~ALLAH knows BESt!~♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...